Portal Jawatan Kosong Terkini

Bawa Handbang Ketika Temuduga? Calon Wanita Sila Baca 7 Tips Yang Kami Kongsikan Disini

Calon Wanita Bawa Handbag Ketika Temuduga

Bagi calon wanita yang akan hadir temuduga, adakah boleh mereka membawa handbag ketika temuduga nanti? Ya, boleh. Tetapi anda perlu membawa handbag yang bersesuaian dan ikuti tips yang dikongsikan ini.

7 Tips Memilih Beg Tangan Ketika Temuduga

Antara tips yang boleh anda ikuti ialah :

Saiz Beg Tangan

Pastikan beg tangan mengandungi ciri-ciri praktikal, berstruktur, kukuh dan mudah untuk meletakkan barang-barang peribadi anda.

Pastikan saiznya tidak terlalu besar dan tidak terlalu kecil dan pastikan handbag anda sedang-sedang sahaja.

Pastikan juga, beg tangan anda boleh diletakkan dilantai atau disisi kerusi dan tidak mudah terbalik.

Berpoket

Mengapa perlu berpoket? Kerana anda boleh meletakkan barang-barang penting pada poket dan dalam keadaan tertutup. Jadi, penemuduga tidak akan melihat isi kandungan handbag anda ketika sesi temuduga dijalankan.

Beg Tangan Yang Tidak Lusuh

Pastikan anda membawa beg tangan yang tidak lusuh atau yang sudah buruk. Jika anda hanya mempunyai beg tangan yang sudah lusuh, sebaiknya jangan bawa handbag anda. Nanti cacat pula padangan penemuduga dan kurang markah temuduga anda.

Warna Beg Tangan Yang Betul

Gandingkan warna handbag anda dengan warna pakaian yang dipakai ketika temuduga anda.

Hindarkan daripada membawa handbag yang berwarna terang. Sebaliknya anda boleh membawa handbag yang berwarna coklat, hitam, kelabu dan navy blue. Warna-warna ini adalah warna korporat serta dapat menyeimbangkan saiz tubuh badan anda. Jangan gunakan beg tangan yang berwarna warni ya. Sangat tidak sesuai untuk anda.

Ini akan menampilkan bahawa anda adalah seorang calon wanita yang elegan dan profesional.

Cara Bawa Beg Tangan

Jangan sesekali membawa handbag anda secara bersilang atau menggalas dengan tali yang panjang sehingga ke lutut. Anda boleh sahaja membawa beg tangan anda dengan menjinjing dan pastikan tali handbag anda tidak terlalu panjang. Risau pula nanti sampai terseret handbag mahal anda.

Simple Dan Tidak Banyak Aksesori

Tidak perlu anda membawa handbag yang banyak aksesori dengan bunga besar, tali rambu ramba atau mempunyai bunyi loceng. Sangat tidak sesuai untuk anda membawanya ketika hadir temuduga. Risau pula nanti penemuduga minta anda tinggalkan handbag fancy anda di luar bilik temuduga.

Cara Letakkan Handbag Ketika Temuduga

Letakkan handbag anda ditepi kerusi atau dibawah tempat duduk anda. Jangan letakkan dihujung kaki anda kerana ia mencacatkan pandangan penemuduga terhadap anda.

Bawa handbag tu bawa juga. Jangan lupa kriteria penting untuk pemakaian yang betul ketika temuduga.

You might also like