Portal Jawatan Kosong Terkini

Kenapa Resume BRIN Menjadi Resume Contoh Diseluruh Dunia?

Kenapa Resume BRIN Menjadi Resume Contoh Diseluruh Dunia?

Tahukah anda bahawa resume yang anda gunakan untuk dijadikan contoh ketika mencari kerja adalah dihasilkan oleh seorang CEO di syarikat Google dan Alphabet.

Siapa Itu Sergey Brin?

Sergey Brin adalah seorang yang paling kaya dalam dunia serta sangat mahir dalam bidang teknologi. Beliau merupakan seorang CEO syarikat Google dan Alphabet dan berusaha sendiri untuk tubuhkan Google yang bernilai USD43.6 bilion.

Ciri-Ciri Dan Keistimewaan Resume BRIN

Ingin tahu ciri-ciri resume Brin? Berikut adalah ciri-ciri dan keistimewaan Brin :

  • Resume BRIN tidak menggunakan ayat yang terlalu panjang.
  • Kesalahan tatabahasa yang minima.
  • Mempunyai perincian yang sangat sesuai dan menarik minat untuk orang membacanya.
  • Di bahagian pengalaman kerjaya, Brin menerangkan setiap satu apa yang beliau pernah lakukan di setiap syarikat yang beliau pernah bekerja.
  • Brin menggunakan link dan HTML Code dari menaip atau menulis ayat yang panjang dalam resume beliau. Sangat menarik kerana beliau bijak menjadi lain daripada yang lain.
  • Menyertakan bersama hasil kerja Brin seperti research dan artikel yang pernah dibuat sebelum ini pernah diterbitkan dan ditonjolkan sekali kepada bakal majikan.

Contoh Resume BRIN

Ingin lihat bagaimanakah Resume BRIN untuk pertama kalinya dihasilkan? Rujuk gambar dibawah dan lihat betapa kreatifnya Brin dalam menghasilkan resumenya sehingga menjadi contoh pencari kerja sehingga masa kini.

Semoga memberi manfaat!