Portal Jawatan Kosong Terkini

5 Kerja Online Dari Rumah Dan Dibayar Dalam USD

5 Kerja Online Di Rumah Dengan Gaji USD

Adakah anda ingin bekerja di rumah sambil mengawasi anak-anak? Atau anda mepunyai komitmen yang lain dan memerlukan anda menjadi seorang freelance? Oleh itu, anda boleh mencuba 5 jenis pekerjaan ini dan menghasilkan pendapatan yang lumayan dimana anda dibayar gaji dengan nilai USD.

5 Jenis Kerja Online Di Rumah

1. Upwork : Pelbagai Kerja Online 

Melalui platform Upwork, anda boleh tambahkan pendapatan anda sama ada pada hujung minggu atau anda boleh jadikan sebagai pekerjaan utama anda.

Terdapat pelbagai pilihan pekerjaan yang boleh anda lakukan setiap hari dengan mudah.

Daftar akaun dan pilih kategori yang berkaitan dengan anda. Setelah mendaftar, anda boleh lihat senarai pekerjaan yang diupload oleh pelanggan.

2. Udemy : Mengajar Kursus Jangka Pendek Online

Udemy merupakan satu platform online memberikan peluang kepada guru atau pensyarah untuk mengajar kursus jangka pendek berdasarkan kemahiran dan minat.

Sediakan slaid PowerPoint, video syarahan, rujukan dan ebook untuk pelajar mengikuti kelas pada bila-bila masa sahaja. Anda juga boleh menetapkan harga sesuatu kursus dan tunggu pelajar untuk menyertai kelas anda.

Jika anda seorang guru atau pensyarah dan ingin mendapatkan pendapatan sampingan, klik disini untuk mendaftar dan menjadi salah seorang tenaga pengajar.

3. Web Stock Photo : Jual Gambar Profesional

Anda gemar bermain-main dengan kamera dan suka mengambil gambar? Anda boleh menjual pelbagai jenis gambar di laman web berikut :

Edit sedikit gambar-gambar anda, muat naik ke laman web dan tunggu pelanggan membelinya. Anda mampu meraih pendapatan sehingga USD120 bagi setiap gambar yang dimuat turun pelanggan.

 

4. Fiverr : Micro Service

Terdapat pelbagai pilihan kerja mudah yang boleh anda lakukan di platform Fiverr.

Apakah kerja mudah tersebut? Senarai kerja tersebut adalah :

  1. Mencipta logo
  2. Mengisi borang survey
  3. Menaip dokumen PDF ke Word
  4. Menyediakan PowerPoint
  5. Ambil gambar mengikut kehendak pelanggan

Setiap upah kerja anda bernilai USD5 bagi setiap kerja yang telah siap dan akan dibayar melalui akaun Paypal anda.

5. Etsy : Jual Barang Kraftangan

Adakah anda seorang yang kreatif dan mempunyai kemahiran seni yang sangat unik? Gunakan platform ini sebaiknya dengan menjual barangan kraftangan anda melalui patform Etsy ini.

Daftar akaun Etsy dan masukkan gambar kraftangan yang ingin dijual dengan memasukkannya ke dalam senarai katalog akaun anda. Tteapkan harga dalam USD dan tunggu emel tempahan.

Melalui platform ini, anda boleh menjana pendapatan sehingga RM1000 dalam masa 1 hari sahaja.