Portal Jawatan Kosong Terkini

Sample Resume Pembantu Tadbir & Kerani Terkini Dan Terbaik

0 1,232

Resume Kerani & Pembantu Tadbir Terkini dan Terbaik

Walaupun anda memohon pekerjaan sebagai seorang Kerani dan Pembantu Tadbir, anda perlu menyediakan satu resume yang menerangkan deskripsi tugas dan tonjolkan kemahiran yang berkaitan dengan jawatan yang dipohon.

Melalui perkongsian ini, disediakan contoh resume yang boleh membantu anda menyiapkan resume terkini dan terbaik untuk jawatan kerani dan pembantu tadbir.

Format Resume

Sama seperti resume yang lain, terdapat beberapa bahagian dan maklumat penting yang perlu anda masukkan ke dalam resume anda atau terus menggunakan template yang bersesuaian untuk kegunaan anda.

Maklumat yang perlu dilengkapkan ialah :

  • Maklumat anda seperti nama dan alamat.
  • Ringkasan kerja anda.
  • Pendidikan.
  • Pengalaman kerja.
  • Kemahiran kerja.

Untuk resume ini, anda tidak perlu memasukkan senarai rujukan anda. Namun anda perlu menyediakan satu dokumen senarai rujukan sekiranya diminta oleh bakal majikan.

Contoh Resume

Berikut adalah contoh resume yang sesuai untuk anda jadikan contoh.

Penting untuk anda tonjolkan kemahiran anda sebagai seorang kerani dan pembantu tadbir dalam resume ini dan pastikan keyword yang digunakan sepadan dengan kehendak bakal majikan.

Diingatkan juga bahawa anda perlu mengasingkan resume mengikut jenis pekerjaan atau jawatan yang dipohon supaya ianya relevan dan memudahkan bakal majikan fokus kepada kemahiran yang ditonjolkan. Elakkan menggunakan resume yang sama untuk pekerjaan yang berlainan.

Daftar Pencari Kerja
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Jawatan Kosong Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.
You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.